Info om Winna

 

Desktop29

 

Informasjon om Winna, skrevet av eier Heidi Linnerud:

Winna har nå blitt 3.5 år, og hun har utviklet seg til å bli en stødig og mentalt sterk tispe. Hun er enkel å trene, enkel å belønne, og er meget miljøsterk. Hun er en sosial, åpen og tilgjengelig, driftig dame med gode jakt, søks -og arbeidsevnet og kapasitet. Hennes overvær er noe bedre enn sporet, men hun sporer dypt og konsentrert, men skulle ønske en større intensitet. Noe av dette er nok min feil fordi hun fikk en feil start på innlæring av spor. Hun kunne rundere før hun gikk spor, fordi hun skulle bli redningshund. Winna er meget førbar og i lydighet har hun et naturlig høyt temperament, som gjør henne kjapp og godt egnet. Det beste med Winna er at hun er totalt uten stress, og lyd og hennes konsentrasjon er imponerende. Dette til sammen gjør henne til en flott konkurransehund, som ikke er for vanskelig å styre, og heller ikke får trekk for lyd. Noe jeg personlig mener at mange hunder sliter med.

I hverdagen er hun en håndfull, med mye jakt og nysgjerrighet. Egenskaper som er bra å ha når en trener, men som krever en bestemt og rettferdig leder «resten av uka». Om hun får lov, jager hun det meste av villt, og katter lever «farlig» i hennes nærvær. Dette har gjør at en trenger en konsekvent og våken fører, som følger litt med når en går på tur i skogen. Ellers er hun nok en av de snilleste schæferrne jeg har møtt. Snill med valper, og andre hunder. Og elsker mennesker! Hun er snill, og trygg, men hun har også en alvorlig side, men som sjelden kommer frem fordi hun hele tiden klarer å vurdere situasjoner rasjonelt . Winna er selvfølgelig skuddfast.

Eksteriørt er Winna en middels stor tispe, med gode vinker bak, og flott kompakt rett rygg. Hun er noe steil i front, og skulle ønske en lenger overarm.

 

Informasjon om Winna og hennes linjer, skrevet av Odd-Ivar:
Winna er datter av Frost av Oddvarg, som igjen er datter av Cantona av Oddvarg og Brandfjellets Heidi. Cantona er igjen sønn av Como von der Rurdamm, som ble født i Tyskland trent i Belgia, og solgt videre til Sverige etter et kort opphold i Holland. I Holland kunne han ikke være da hans nye eier var frisør, og derfor meget redd for sine fingre…:)!

Como`s mentale styrke går det fortsatt gjetord om, noe han også har gjort seg fortjent til. Både under trening, test og i avl. I Sverige er det over 30 politihunder som er direkte etter Como. Alle kjente for høye drifter, stødige mentalt, harde og meget sterke i miljø. I Norge er det to politihunder etter Como som jeg vet om. Den ene er kullbror til Cantona, Conan av Oddvarg som var patruljehund i Oslo Politidistrikt. I dag er han krimhund på Kripos.

Sportslig er de mest kjente barn etter Como, Cantona, Dacke og Dexter. Alle av Oddvarg, NM deltakere og VM deltakere. Cantona er den eneste Norske hund som med unntak av VM ALDRI har hatt lavere score en 96 poeng i gruppe C. Dacke er den eneste Norske hund som har hatt 100 poeng i lydighet i en prøve og 98 poeng under ett NM. Video av Dacke:

Brandfjellets Heidi går blant annet tilbake på Aly vom Vordersteinwald som er sønn av Troll von der bösen, verdens mest kjente avlshund innen vår rase. INGEN hunder har flere tjenestehunder/sportshunder som går direkte tilbake på seg. Troll er i tillegg til drifter og belastbarhet, meget kjent for å nedarve mye temperament for lydighet.

Heidi er godkjent IPO I/redningshund, meget kjent for stor arbeidskapasitet, søkslyst og svært sosial.

Frost av Oddvarg er kulløster til Fighter som er den hunden jeg selv trener om dagen. Han har vært Norges beste i IPO II, nr 2 i både IPO NM og SchH NM, samt nr. 26 i WUSV VM. Han er den sjette hunden jeg konkurrerer med i VM og min tredje med predikatet fremragende i spor. Video av Fighter:

Winna (Delta) er under trening i NBF spor og har hittil svært gode resultater i oppflytningsklassene. Flere av Winna sine brødre er eller har vært under utdanning som politihunder. Den ene av disse ble godkjent i fjor høst. Knapt 2,5 år gammel. Han gjør i dag tjeneste i Troms politidistrikt.

Video av Cantona kan du se på Oddvargs YouTube-kanal (link).

 

Informasjon om faren til Winna, skrevet av Morten Gabrielsen – Kennel Trollheads:

Gerox’s farslinje er godt kjent, far Lymmels Castro var i VM 4 ganger med en 12 plass som beste. Castro er etter Troll Haus Milinda som var 3 ganger i VM med 2 plass som beste i 2000, Troll hadde også 2 ganger beste bitearb i VM med 99p og 98p. Troll var etter Natz von Tegelhous som vant VM i 1993. Natz var etter Fado von Karthago som vant VM i 1989 og ble nr 2 i 1990. I stamtavlen ligger også kullsøster til Atenagårdens Tabo, nemlig Tuzla. Bak dem er Hasseman’s Axxe som er etter Aerry Vom Schloss Zweibrüggen.
Morslinjen til Gerox er etter tradisjonelle svenske brukslinjer med fokus på gode MH’er, friskhet og bruksduglighet. Kennel Lappfjällets er blandt Sveriges 5 beste kenneler på Mh-statistikk i forhold til Svensk Schaferhund klubb’s ønskete reaksjoner på de ulike momenter.
Gerox’s kull er Hd fritt og mamman til Gerox er også fra et HD fritt kull, den kombinasjonen ble gjort 2 ganger, begge HD fritt. (Lappfjällens C og F kull). I Gerox kull er det 2 tjeneste hunder Forsvaret og 1 Polititjhund. I Lappfjällens C-kull er det 2 Polititjhunder. (Mammans kull).

 

Leave a Comment