Villa Viks Storm

Villa Viks Storm 11.09.1999 – 02.07.2004

Det er nå 6 måneder siden Storm inntok sitt siste hvilested ved en vakker innsjø i Junkerdalen i Nordland. Undertegnede var instruktør på et kurs da Storm fikk akutte maveproblemer. Livet sto ikke til å redde og etter tre dagers sykdom døde ham.

Storm kom i mitt eie sommeren 2000. Jeg kjøpe ham av Pierre Wahlstrøm som hadde kjøpt hele dette kullet av kennel Villa Vik. Øvrige kullsøsken er for øvrig tjenestehunder eller konkurransehunder og flere av disse går i dag i avl. Svært mange gode hunder går tilbake på Storm sine linjer.

Storm var 10 måneder da han kom i mitt eie. En ung hund uten de store opplevelser, han hadde fine driftsanlegg og var meget kontaktsøkende. Storm utmerket seg snart som en hund med fantastiske anlegg for lydighet. Hans tilpassede temperament, samarbeidsvillighet, arbeidsglede og sosiale kamplyst har vært et tema i mange sammenheng. 96 poeng med en dk på fremad sendingen for fulle tribuner på verdens mest meritterte brukshundklubb vitner også om dette. Svært få hunder har så gode anlegg for gruppe b som det Storm hadde.

Også i spor var Storm en hund som utmerket seg svært bra og kun ved ett eneste tilfelle var vi dårligere enn 96 poeng. Nå er det slik at årsaken til resultater alltid har en sammenheng mellom genetikk og kvalitet på trening. Storm var her intet unntak !

Villa_Vika_Storm-0208

I gruppe c var Storm også en svært god hund, men også meget sammensatt og komplisert. Å finne den riktige balanse mellom drift, belastning og kontroll ble mange ganger et tilbake vennende problem. Svært mange hunder som har vunnet VM har hatt de samme styrker og problemer som Storm. Det ble derfor ofte nødvendig å oppsøke de miljøer disse kommer fra for åndelig og faglig påfyll.

Ingen hund har gitt meg større arbeidsglede i det daglige enn Storm og ingen hund har arbeidet for mindre…! Et vennlig ord, et klapp eller kjærtegn var nok til at Storm gjorde sitt ytterste for at hans herre skulle bli fornøyd. Enda i dag når jeg er ute på tur kan jeg av og til ”føle” at han bykser mot meg, snuser i handen eller pelsen stryker mot buksebenet. Storm har gitt meg meget, og mye mer enn jeg noen gang fikk gitt tilbake.

Storm var også en fantastisk tur kamerat og en hund jeg kunne ha med overalt. Selv ute i åpen båt og ofte langt til havs. Kun når bølgene ble høyere enn 1 meter kom han krabbende bak for å spørre pent om han kunne få sitte sammen med meg inne i kjørekulten. Det var selskap i Storm og han gikk aldri i veien, selv ikke på jakt eller fiske turer.

Noen resultater har vi da også å se tilbake på. Beste norske resultat i IPO I med 295 p. NM vinner i IPO II, to ganger NM gull i schH III og VM deltakelse i 2003. Første norske hund med bestått resultat i WUSV VM. Ingen Norsk schæferhund har bedre resultater å se tilbake på og dette til tross for Storm sin unge alder.

odd_ivar_storm

Mitt store mål var å komme blant de 20 beste i WUSV VM 2004 og i teten i 2006. Dit kom vi aldri og mange vil nok synes at alt det arbeide vi har lagt ned har vært forgjeves, men slik er det ikke. De erfaringer vårt treningsmiljø har fått med fremføringen av Storm har vært av uvurderlig betydning for fremtidige metodevalg og innlæringsprinsipper. Våre konkurrenter og motstandere skal få ergre seg over dette i årene som kommer. Tro meg, det skal jeg sørge for !

Dessverre var ikke Storm noen spesielt frisk hund. En skade i en albue gjorde at vi hele tiden måtte ta hensyn til de fysiske belastningene under trening og under hans siste leve år kunne vi aldri trene 100 %. Hva dette ville ledet til er vanskelig å si, men hadde skaden leget ville vi flytt på gammel rutine. En egenskap av uvurderlig betydning i denne sporten.

Storm var heller ingen spesielt sosial hund og kun de nærmeste familiemedlemmer fikk innpass hos ham. Han voktet alltid hjemme og Tollvesenet ble etter hver svært godt kjente. Ved hjemkomst fra våre mange turer til utlandet er det vanlig rutine at øre tatoveringer skal kontrolleres. Ørene og tatoveringene til Storm ble som regel kontrollert på god avstand.

Jeg fikk ikke realisert mine mål med Storm og i skrivende stund er det bare å innrømme at jeg har begynt på nytt. Enda en gang ! De som setter seg mål i vårt treningsmiljø vil få hjelp til å nå disse og dette er noe som bringer meg inn på vårt nyttårsforsett: Enhver stor tanke skal  følges opp med enda større handlinger !

Storm er død, men kulturen han har gitt sitt bidrag til lever og denne vil gjøre sitt til at andre hunder og hundeførere som vil noe mer enn å være, skal nå sine mål ! Bak enhver sky finnes det sol, etter en knaker dag finnes det en baker dag og du er aldri, ALDRI slått før du har gitt opp ! Team Oddvarg sine resultater i 2004 viser akkurat dette. Miljøet og kulturen gjør sitt til at vi når våre mål selv om en hund eller en hundefører faller fra. Hva betyr det ? Vi trener da vel bare opp en ny !!

Takk for den tiden jeg fikk sammen med deg Storm og takk for alt du har gitt oss.

1 januar 05

Odd-Ivar